Неприятното и често болезнено проявление на заразата с вируса на херпес е един от сериозните проблеми на съвременния човек. Според последните изследвания на учените около 98% от хората, обитаващи нашата планета, са изявени или латентни носители на вируса Херпес Симплекс. Вирусът има две основни разновидности – herpes simplex вирус тип I и herpes simplex вирус тип II. Характерно за тези вируси (както и за останалите херпесни вируси, макар и по-рядко срещани) е способността им да съществуват за дълъг период от време в латентно състояние в организма, както и лесното им и бързо активиране при спад в защитните ни сили и цялостния ни имунитет.

херпес

херпес

Според локацията на проявление на херпеса той се разделя на няколко основни подвида –  лабиален херпес (херпес на устните и кожата около тях), херпетичен гингивостоматит (засягащ устните, венците, небцето, езика и вътрешната страна на бузите), генитален херпес (предимно засяга лигавиците на половите органи), „гладиаторски херпес“ (засяга различни участъци на кожата на тялото), херпесвирусен енцефалит и херпесвирусен менингит, които сами по себе си са усложнения в следствие заразяването с вируса на херпеса и засягат мозъка и нервната система, и не на последно място херпес вирусен езофагит, който поразява хранопровода ни и често протича с редица усложнения.

Най-често срещани са лабиалният, гингивостоматитният и гениталният херпес. Те се проявяват обикновено под формата на малки белезникави мехурчета, които скоро след появата си се разпукват и образуват болезнени, сълзящи язвички по устните, венците, небцето, езика, вътрешната страна на бузите или по половите органи. Общото между всичките проявления и разновидности на вируса на херпеса е причината, поради която човек бива заразен или му се налага да преживява инцидентни или регулярни пристъпи на херпеса – а именно сериозен спад или пълен срив на имунната систем. Така вирусът влиза безпрепятствено в телата ни или върлува на воля, защото липсва механизъм, който да пази организма от него или да го подтиска, държейки го в латентно съсътояние за неопределено дълъг период от време.

Причините, които водят до срив на имунитета, са много и от различен характер, но сред най–често срещаните са продължителното излагане на стрес, преживян емоционален или психологически шок, простуда, прегряване, различни лекарствени терапии с негативни странични ефекти, липсата на регулярно редуване на активна работа с време за почивка и релакс, прекаляване с алкохол, цигари, вредни за здравето храни и др. И до днес няма открит лек, чрез който да се оттървем веднъж завинаги от вируса на херпеса. Дори някой ден да бъде открит такъв лек, той няма да разреши проблема, защото тялото ни така и не успява да изгради антитела срещу коварния нашественик и дори излекувано, то винаго може да стане обект на ново нашествие.

ПРОТИВОБАКТЕРЯЛНА ТИНКТУРА

ТИНКТУРА БИЛКОВ ЩИТ – Б


билков щит тинктура

билков щит

Единственото, което ни остава, е да се грижим активно за доброто си здраве и да поддържаме имунната си защита в пълна бойна готовност, за да успяваме да устоим на вирусните атаки или да поддържаме узорпатора в безпомощно латентното състояние. Доказана ефикасност в борбата с вируса на херпеса има комбинацията от

Тинктура Билков щит – АВ и Тинктура Билков щит –Б. Тези изцяло натурални билкови екстракти не само стимулират осезаемо имунитета, но и успешно се справят с вирусите и бактериите, атакуващи организма ни, както и с голяма част от пречинените от тях заболявания.

Споделяне