Тинктура Здрави вени е предназначена да облекчи болезнените и травматични последствия от често срещащото се напоследък и широко разпространено заболяване „разширени вени“. Целта на билките, които се съдържат в нея е да усилят и укрепят венозните стени, както и да спомогнат за ускоряването на циркулацията на кръвта в организма ни, като подпомогнат изтласкването на венозната кръв нагоре към сърдечната клапа.

ТИНКТУРА ЗДРАВИ ВЕНИ

ТИНКТУРА ЗДРАВИ ВЕНИ

Вените са част от кръвоносната система в човешкото тяло. Те пренасят замърсената венозна кръв от периферните органи към сърцето, за разлика от артериите, които доставят кислород и хранителни вещества до всяка клетка на нашето тяло. Мускулните влакна на артериите са сравнително устойчиви докато мускулните влакна на вените са далеч по-фини и деликатни. Вените се характеризират с наличието на клапи по цялата им дължина. Венозните клапи са тънки и нежни образувания от съединителна тъкан. Основната им функция е да възпрепятстват връщането обратно на кръвния поток. Когато настъпят нарушения в изтласкването на венозната кръв към сърцето, става дума за венозна недостатъчност или т. нар. разширени вени. Това заболяване засяга предимно кръвоносните съдове на краката – варици, в по-малка степен вените по правото черво – хемороиди, и в незначителна степен на семенната връв – варикоцеле. Сред основните причинители на разширените вени са заседналият начин на живот, упражняването на седящи професии, липсата на спортни занимания от всякакво естество, прекаляването с алкохола, тютюнопушенето и богатите на мазнини храни. Бременността също може да се окаже причина за появата на разширени вени, защото докато жената е бременна, в организмът й се отделя по-голямо количество от хормона естроген, който буквално „размеква“ съединителната тъкан около вените и техните стени. Наднорменото тегло и преустановяването на активна спортна дейност също са сред причинителите на венозните проблеми. Последствията от разширените вени са болезнени и неприятни. Те варират от тежест и отоци в краката, до варикозни язви и външни кръвоизливи. Друга неприятна и понякога опасна за здравето и живота ни последица е образуването на тромби и развитието на тромбофлебит, чието лечение е трудно и често безрезултатно. Тинктура Здрави вени доказано помага в подобни ситуации и е един добър избор за справяне с проблема „разширени вени“.
В състава на тинктурата влизат билки като карамфил, смрадлика, мента, клинавиче, ревен, дъб, бреза, жълт смил.
Карамфилът е един от най–мощните обезболители, добър очистител и прекрасна алтарнатива на синтетичните антибиотици, което го прави незаменим помощник в борбата с разширените вени.
Смрадликата има силно изразено антибактерицидно, антимикробно и антисептично действие.
Ментата действа доказано антисептично, седативно и болкоуспокояващо. Тя е препоръчителна при седящи професии, защото стимулира микроциркулацията на кръвта.
Клинавичето е мощен деуретик и антисептик. Спомага за активното отделяне на токсините и отпадните вещества, активизира имунната система.
Ревенът има ясно изразено слабително и очистително действие, което го прави незаменим помощник в превенцията на тялото от натравяния и от болести, предотвратявайки отлагането на отрови по стените на кръвоносните съдове.
Дъбът се прилага най-вече като активно съдосвиващо, противовъзпалително и антимикробно средство. Действа оздравяващо на стените на кръвоносните съдове и активизира кръвния поток.
Брезата е активен диуретик, отводняващо и общоукрепващо средство, облекчаващо подутите крайници. Действа оздравително на външни и вътрешни рани.
Жълтият смил се счита за един от най-силните деуретици и способства за облекчаването на отоците на крайниците.

Можете да пoръчате тинктурата тук .

Споделяне