ПОВЕЧЕ ЗА ТИНКТУРА ЗА МЪЖА

ПОВЕЧЕ ЗА ТИНКТУРА ЗА МЪЖА

Тинктура за мъжа е създадена за да подпомогне и укрепи здравето на представителите на силния пол от всички възрасти. Основната цел на тинктурата е да стимулира и регулира функциите на жлезите с вътрешна секреция и по-специално простата, чиято дейност е от изключително значение за правилното функциониране на органите и системите в мъжкия организъм.

билка чудодейка

ТИНКТУРА ЗА МЪЖА

Предназначението на жлезите с вътрешна секреция е да синтезират хормони. След производството им хормоните постъпват директно в различните телесни течности като кръв, лимфа и др, и чрез тези течности хормоните достигат до всички клетки, тъкани, органи и системи в мъжкия организъм. За разлика от ендокринната система на жената, водеща роля в хормоналния баланс на мъжкия организъм имат простатата и тестисите. Останалите жлези с вътрешна секреция при силния пол са епифиза, щитовидна жлеза, околощитовидни жлези, надбъбречни жлези, панкреас и хипофиза. Еднообразното и напрегнато ежедневие, безбройните отговорности, продължителното подлагане на стрес, влошеното качество на храната и заседналият начин на живот се отразяват твърде неблагоприятно върху здравето на мъжете и техния външен вид. Грижите, които трябва да полагат мъжете за здравето си съвсем не са по-малки от тези при жените. Представителите на силния пол трябва да се погрижат за простатната си жлеза, да запазят репродуктивната си функция и своята потентност. Най-честите здравословни проблеми, от които мъжете страдат са заболявания на простатата, хемороиди, сексуална дисфункция, косопад и други. Всички до един се дължат на някакви нарушения в работата на жлезите с вътрешна секреция. Жлезите с вътрешна секреция в организма на мъжа формират неговата ендокринна система. Ендокринната система се счита за регулатор на жизнените процеси и функции в организма и поддържа баланса на тялото посредством секрецията на различните хормони. Хормоните на всяка отделна жлеза влияят върху дейността на другите жлези, като от своя страна самата жлеза също е под влиянието на отделяните от другите жлези хормони. Това на практика означава, че разстройството на функцията на дадена жлеза може да наруши правилната дейност и функциите на останалите жлези в организма.
Мъжкото здраве е силно зависимо от хранителните вещества, които мъжете приемат и доколко те задоволяват дневните нужди на организма от витамини, минерали и микроелементи. Именно заради това Тинктура за мъжа е изключително полезна и препоръчителна за представителите на силния пол, които искат да се погрижат за доброто си здраве и самочувствие.
В състава на тинктурата влизат билки като мечо грозде, бабини зъби, пелин, магарешки трън и великденче.
Мечото грозде има силно изразено антисептично и деуретично действие, което го прави изключително подходящо за профилактика на пикочните пътища и простата при мъжете.
Бабините зъби са известни още като един от най-силните стимуланти на половата система при мъжете. Екстрактът от тази билка стимулира производството на лутенизиращ хормон, който пък от своя страна стимулира производството на тестостерон, повишавайки физическата сила, издръжливост и потентност на мъжа.
Пелинът и по-специално една от разновидностите му, позната още като едногодишен пелин, подпомага активно очистването на организма и стимулира неговите защитни функции.
Магарешкият трън е сред билките, изключително подходящи за честа употреба от страна на силния пол като лек за проблеми с простата, потентността, хемороиди, кожни обриви и злокачествени рани.
Великденчето допълва деуретичното действие на останалите билки в тинктурата. Понижава артериалното налягане и същевременно тонизира целия организъм.

Можете да пoръчате тинктурата тук .

Save