ПОВЕЧЕ ЗА ТИНКТУРА ЗА ЖЕНАТА

ПОВЕЧЕ ЗА ТИНКТУРА ЗА ЖЕНАТА

Тинктура за жената е създадена за да подпомогне и укрепи здравето на жените от всички възрасти. Основната цел на тинктурата е да стимулира и регулира функциите на жлезите с вътрешна секреция, чиято дейност е от изключително значение за правилното функциониране на органите и системите в женския организъм.

тинктура за жената, билка чудодейка

тинктура за жената

Жлезите с вътрешна секреция са отговорни за синтеза и отделянето на хормоните. След производството им хормоните постъпват директно в различните телесни течности като кръв, лимфа, тъканна течност и др., и посредством тях достигат до всички клетки, тъкани, органи и системи в човешкото тяло. Жлезите с вътрешна секреция в женския организъм са яйчници, епифиза, щитовидна жлеза, околощитовидни жлези, надбъбречни жлези, панкреас и хипофиза. Всички тези жлези образуват ендокринната система на жената, чиято основна функция е да регулира жизнените процеси и функции в организма Хормоните на всяка отделна жлеза влияят върху дейността на другите жлези, като от своя страна самата жлеза също е под влиянието на отделяните от другите жлези хормони. Това на практика означава, че разстройството на функцията на дадена жлеза може да наруши правилната дейност и функциите на останалите жлези в организма. Когато жлезите в организма ни образуват повече хормони от необходимото му количество, говорим за състояние на хиперфункция на жлезите. Когато количеството е по-малко от необходимото, това състояние се приема за хипофункция. Нарушенията във функциите на жлезите обикновено са следствие от прекарано тежко инфекциозно заболяване, натравяне от всякакво естество, излагане на организма на редовен и продължителен стрес както и невъзможността му да си набавя необходимите му минерали, витамини и микроелементи. Всяко отклонение във функциите на жлезите с вътрешна секреция води до заболявания на различните органи в тялото на жената, до нарушения в менструацията, образуването на кисти и тумори, както и до сериозни проблеми в психическия и емоционалния й баланс. Тинктура за жената е разработена като ценен източник на основните минерали и микроелементи, необходими за правилното функциониране на ендокринната система и половите органи в женския организъм.
В състава на тинктурата влизат билки като цариче, магданоз, бял равнец, клинавиче и мечо грозде.
Царичето често се определя като най-женската билка, защото е изключително ефикасно при проблеми на женското здраве от всякакво естество.
Магданозът е мощен източник на множество жизненоважни за здравето витамини и минерали сред които витамини А, В12, С и К, бета-каротин, желязо, калций, протеини и фолиева киселина – така неоходима за доброто здраве на жената. Той изобилства още от хлорофил, който подсилва имунитета, ограничава възпаленията и прочиства токсините,
Белият равнец също се счита за силна женска билка, защото доказано помага при маточни кръвотечения, менструални болки, менопауза, дисменорея и хиперменорея заради силно изразеното си съдосвиващо, кръвоспиращо и антисептично действие.
Клинавичето е незаменимо при маточни заболявания, бяло течение , за ускоряване на родовата дейност и като лактогенно средство при родилките. Действа общоукрепващо на маточните стени.
Мечото грозде е известно с деуретичните си и противовъзпалителни свойства, които се дължат на съдържащите се в него арбутин и метиларбутин.

Можете да пoръчате тинктурата  тук .