ПРОТЕИНИТЕ –  ЖИЗНЕНО ВАЖНА ХРАНА ЗА НАШЕТО ТЯЛО

ПРОТЕИНИТЕ – ЖИЗНЕНО ВАЖНА ХРАНА ЗА НАШЕТО ТЯЛО

Протеините са градивните вещества на нашето тяло. Телата ни се нуждаят от протеини и аминокиселини за да произвеждат ензими, да секретират хормони, невротрансмитери и да изграждат антитела, което на практика означава, че без адекватен прием на протеини телата ни не биха могли да функционират правилно и пълноценно. Протеините буквално реставрират износените клетки в телата ни, допринасят за транспортирането на полезни хранителни вещества до всяка част на тялото ни и вземат активно участие в поддържането на pH баланса в организма ни. Защитната функция на тези безценни субстанции се изразява в това, че те на практика се явяват основните градивни еденици на антителата, които от своя страна изграждат устойчиви бариери срещу различни микроорганизми, вируси, бактерии и патогени,  атакуващи ни ежедневно и опитвайки се да ни разболеят.

протеини

протеини

Протеините са изградени от аминокиселини. Двадесет от тях се считат за основни, а осем от тези двадесет са незаменими. Телата ни са устроени така, че те не са в състояние сами да синтезират незаменимите аминокиселини, затова е изключително важно да си ги набавяме чрез храната. За пълноценен белтък /протеин/ се счита този, който съдържа в структурата си всички незаменими аминокиселини. Сред храните богати на протеини и в частност на незаменими аминокиселини откриваме всички видове меса и местни продукти, рибата, морските дарове, яйцата, млакото и млечните продукти. Качествени пълноценни протеини обаче откриваме и в някои растителни храни като суровите ядки, житните и бобовите култури, семената и някои плодове. Богатите на протеини храни от своя страна са и добри източници на желязо, цинк и витамините от група B, което ги прави още по-ценни.

Лесно може да разпознаете симптомите, които недвусмислено говорят за недостиг на протеини в организма ви. Ослабналият имунитет, безпричинната загуба на мускилна маса, бавното зарастване на рани , честите костно-ставни травми, засиленият косопад, липсата на концентрация, затрудненията в коригирането на  телесната маса, хроничното безсъние, неконтролируемият апетит и почти постоянното желание да хапвате сладко са явни признаци, че се намирате в състояние на остър белтъчен дефицит. Наскоро екипът на Билка Чудодейка разработи иновативни суперхрани на прах с органичен произход. Серията протеинови шейкове „Амрита“ комбинира висококачествени органични соеви и суроватъчни протеини със семена, ядки, сушени плодове и зеленчуци, билки и други органични субстанции, с което се стреми да задоволи изострените нужди на организма ви от незаменими аминокиселини и от протеини като цяло.

„Амрита Про Вега“ е добър избор за вегани, вегетарианци и хора, предпочитащи храните от растителен произход, защото е изцяло на растителна основа. „Амрита Про Фитнес“ съчетава естествени източници на растителни протеини с органичен суроватъчен протеин, за да задоволи протеиновите нужди на активните хора, редовно занимаващи се със спорт и физически натоварвания. „Амрита Про Макс“ е прекрасна комбинация от органичен соев протеин, суроватъчен протеин от високо качество и натурални протеинови източници като семена, ядки и др. Той е безценен за хората с остър недостиг и завишени нужди от протеини в дневното си меню.

Който и от тези шейкове да изберете, може да сте сигурни, че те са приготвени от висококачествени суровини с гарантиран произход, лесни и вкусни са за употреба, пестят време и хранят телата ви на всички нива.