Нервната система при човека е системата с най-висока степен на значимост в човешкото тяло. Тя е изградена от най-високо организираната жива материя – нервната тъкан. Органите, включени в нервната система осъществяват връзката ни с околната среда и координират пряко взаимната връзка на всички тъкани и органи в другите системи на човешкото тяло. На практика това означава, че наличието на проблеми, дисфункции и болестни състояния в нервната система серизно застрашава човешкото здраве като цяло. За да подпомогнем релаксацията и балансирането на тази жизненоважна за организма ни система, ние създадохме Тинктура „Мента, глог, валеряна – подобрена“, като обогатихме с още съставки и доразвихме класическия вариант на тази така традиционнa и добре познатата формула за борба със стреса, напрежението и състоянията на тревожност.

МЕНТА, ГЛОГ, ВАЛЕРЯНА

МЕНТА, ГЛОГ, ВАЛЕРЯНА – ПОДОБРЕНА

Освен преките си функции на регулатор на организма ни, нервната система спомага и за адаптацията ни към външната среда, както и наличието на защитни механизми по отношение на рисковите за нас външни фактори. На практика нашата нервна система се подразделя на две подсистеми – централна нервна система (ЦНС) и периферна нервна система (ПНС). В състава на първата влизат главния и гръбначния мозък, а във втората – ганглиите, нервите, нервните сплитове и нервните окончания. Нервните окончания са пряко отговорни за зрителния, слуховия, вкусовия и обонятелния ни апарат, обобщени под името сетивна система. Нервната ни ситема е изградена от „нервни клетки“ или „неврони“. Невроните изпращат сигнали бързо и точно към други клетки. Те изпращат тези сигнали под формата на електрохимични вълни предавани по тънки влакна, наречени аксони. Наличието на заболявания, досфункции и дегенерация в тъканите и органите на нервната ни система често е причина за тежки и сериозни болестни състояния с необратими последствия.
Дългото и продължително излагане на стрес води до сериозни заболявания и нарушения във функциите както на нервната система, така и на всички останали органи и системи в организма. Сресът е сред най-значимите болестотворни фактори за съвремения човек. За да запази своето здраве и жизнен тонус, човек се нуждае от конкретни средства и методи за справяне с него. Билковите извлеци със седативно действие са прекрасна алтернатива и добър помощник в подобни ситуации.
В състава на тинктурата влизат билките мента, глог, валериана, хмел и перуника.
Ментата изключително успешно се бори с болката, облекчава неразположенията, успокоява нервността и оказва неутрализиращ ефект по отношение на редица възпалителни процеси в тялото.
Глогът има доказано седативно и релаксиращо действие върху нервната система. Действа укрепващо на сърдечния мускул и понижава нивата на лошия холестерол.
Валерианата, позната в традиционната ни медицина още като „Лечебна дилянка“ има способността да успокоява централната нервна система, да подобрява съня, да действа противогърчово и спазмолитично.
Хмелът има ясно изразено седативно действие, релаксира осезаемо нервната система, бори стреса, действа сънотворно и антисептично.
Перуниката, известна още под името „Ирис“ се прилага успешно в борбата с остри болки, спазми и колики, причинени от нервно напрежение и хроничен стрес.

Можете да пoръчате тинктурата тук .

Споделяне