Усмивката е признак на добро емоционално състояние и добро здраве. Красивата усмивка е признак на добре поддържана и здрава устна кухина. Когато поддържате венците си здрави, това в голяма степен гарантира и доброто здраве на вашите зъби. Ако старадате от възпаления на венците, това увеличава многократно риска от развитие на кариеси, както и настъпване на усложнения като пулпит и гранулом.

възпаленията на венците

здрави венци

Най-неприятното последствие от липсата на грижа и добра хигиена на устната кухина е възможността да загубите безвъзвратно заболелите си зъби. Раничките, афтите и язвите в устата също са проблем, който не бива да бъде подминаван с лека ръка. За да ви помогнем да се погрижите за здравето на венците си и на цялата устна, ние създадохме тинктура Здрави венци, която с напълно натуралната си формула, използвана като лечебна вода за уста след необходимото разреждане, активно облекчава и лекува възпаленията на венците и устата от всякакъв род и вид.

Възпаленията на венците могат да бъдат причинени от много и различни фактори, сред които са наследственото предразположение към подобни заболявания, редовната злоупотреба с цигари, редуването на много горещи с много студени храни и напитки, понижаването на иунитета, липсата на важни за здравето микроелементи, минерали и витамини в организма, ежедневният стрес, приемът на различни медикаменти, бременност, неправилно поставени мостове и зъбни коронки и др. Всичко това може да доведе до развитието на болестотворни микроорганизми и на множество заболявания на венците и зъбите. Пониженият имунитет пък може да се окаже причина и за образуването на ранички, афти и язви в устната кухина.

Сред симптомите, подсказващи наличието на някой от изброените проблеми са лошият дъх, кървенето на венците след по-изнтензивно изчеткване или консумация на по-твърди храни, пулсирането на определени участъци от венците, повишената чувствителност към температурата на консумираните храни и напитки, отдръпването на венците, наличието на разклатени зъби и др.

Редовната употреба на натурални билкови продукти за профилактика и лечение на устната кухина, какъвто е тинктурата Здрави венци не само ще запази задълго красивата ви усмивка, но и ще ви помогне да облекчите или излекувате така неприятните и много болезнени заболявания на венците и лигавицата на устната кухина.

В състава на Тинктура Здрави венци влизат билките смрадлика, жълт кантарион, дъб, градински чай, невен, камшик, карамфил и прополис.

Смрадликата има силно изразено противовъзпалително  и антисептично действие. Изключително подходяща е за третиране на язви, рани и възпаления от различно естество.

Жълтият кантарион притежава доказани полезни свойства, сред които противовъзпалително, противомикробно, ранозаздравяващо и противоязвено действие. Има подчертан кръвоспиращ ефект.

Дъбът е незаменим в борбата със заболяванията и възпаленията, засягащи устната кухина, поради доказаното си антисептично и противогъбично действие.

Градинският чай е доказан натурален дезинфектант, който повлиява позитивно възпалителните процеси в организма.

Невенът действа противомикробно и способства за бързото заздравяване на рани и раздразненя на кожата и лигавицата.

Камшикът е изключително подходящ за третиране на възпаления в устната кухина заради силното си болкоуспокояващо и антисептично действие.

Карамфилът е един от най–мощните натурални обезболяващи средства, добър очистител е и е по-добрата алтарнатива на синтетичните антибиотици. Има изразено свиващо и кръвоспиращо действие върху венците.

Прополисът действа противовъзпалително, антисептично, антивирусно и противогъбично. Той стимулира имунитета и успешно се справя с всякакви възпаления на венците и цялата уста.

Можете да пoръчате тинктурата тук .

Споделяне