Имунната защита на организма е един от най-важните фактори за доброто здраве. Тя е естествената бариера, която ни предпазва от заразяване с различни, вируси, бактерии, гъбички и други патогени, причинители на редица сериозни заболявания и инфекции в човешкото тяло. След като разработихме Тинктурата Билков щит – АВ, насочена към подпомагане на превенцията спрямо вирусите и вирусопричинените заболявания, ние създадохме и Тинктура Билков щит – Б. Нейното основно предназначение е посредством подпомагане стимулирането на имунитета ни, да допринесе за защитата на организма от бактериите и причинените от тях бактериални инфекции и заболявания.

ПРОТИВОБАКТЕРЯЛНА ТИНКТУРА

ТИНКТУРА БИЛКОВ ЩИТ – Б

Бактериите са микроскопични микроорганизми, които живеят навсякъде около нас и вътре в нас. В човешкото тяло има десет пъти повече бактерии, отколкото са клетките, които го изграждат. В голямата си част виреещите в телата ни бактерии са безвредни или дори полезни. Те помагат за производството на някои витамини, смилането на храната, усвояването на хранителните вещества и др. В телата ни обаче съществуват и т.нар.  патогенни бактерии. Именно те са причинители на множество инфекции и заболявание от бактериален тип. Бактериите могат да попаднат в тялото ни чрез пряк контакт с техните приносители, по въздушно-капков път или чрез директен контакт на секрет с лигавицата на носа и очите. Попадналите в тялото ни бактерии обаче не винаги стават причина за заболявания. Те могат да съществуват в тялото ни в латентно съсътояние и никога да не се проявят. Резкият спад на защитните способности на оргнизма обаче може да отключи тези бактерии и да причини сериозни щети на нашето здраве.

На практика най-добрата и сигурна защита срещу болестотворните бактерии е силната имунна сиситема. Природосъобразните методи на стимулация и лечение, особено билковите извлеци, са едно прекрасно средство за превенци и лечение в този случай. Когато извлеците съдържат и билки, предназначени да обезвредят болестотворните бактерии, попаднали в тялото ни, каквато е Тинктурата Биков щит-Б, това е най-доброто решение за борба с тях.

В състава на тинктурата влизат билките ехинацея, сладък пелин, бял равнец, зелен орех, кръвен здравец, турта, грейпфрут, червен кантарион, царевична коса и прополис.

Ехинацеята е най-мощният имуностимулатор и имуномодулатор, познат на хората.

Сладкият пелин осезаемо засилва защитните сили на организма на клетучно ниво.

Белият равнец е незаменимо средство за пречистване и силен имуностимулатор. Регулира кръвообъщението и действа оздравително на целия прганизъм.

Зеленият орех притежава доказано противовъзпалителен ефект върху тялото. Богат на йод, той има изявено антимикробно и антипаразитно действие.

Кръвният здравец е мощен имуностимулант и има изявено антисептично действие върху целия организъм.

Туртата проявява значителна антивъзпалителна активност и е незаменим антиоксидант.

Можете да пoръчате тинктурата тук .

Споделяне