Носът е един от значимите органи в човешкото тяло. Той е част от жизнено важната дихателна система, която снабдява организма с кислород и го освобождава от отделения въглероден двуокис. Носът е и нашият обонятелен орган, без който не бихме могли да получаваме важна информация от околната среда, свързана с миризмата на хора, предмети, субстанции, някои от които могат да се окажат вредни и опасни за здравето ни. Извън това без обонянието ни ние бихме се чувствали ограбени откъм положителни усещания, заради пряката връзка между приятни и любими аромати с ценните за нас изживявания, спомени и мигове.

НАТУРАЛЕН БИЛКОВ СПРЕЙ ЗА НОС

СПРЕЙ ЗА НОС

За да ви помогнем да поддържате носната си кухина в добро здраве, ние създадохме Билков спрей за нос. С напълно натуралната си формула той ви предоставя един щадящ и изключително ефикасен метод за справяне с проблемите на носа и цялата носна кухина.
Носната лигавица е част от носната кухина. Тя е един своеобразен филтър на постъпващия в организма въздух и е изключително чувствителна, реагирайки своевременно на всякакви външни дразнители като прах, замърсен въздух, алергени, вируси, бактерии и др. Засегната от тези дразнители, носната лигавица се кръвоснабдява повече от обикновено, набъбва осезаемо, като по този начин затруднява носното дишане. Понякога в отговор на дразнителя тя започва обилно да секретира, което е причина за добре познатите ни състояния като вирусно причинена хрема, заден ринит, преден ринит, алергичен ринит и други. Често секретите са плод на временни болестни състояния, които бързо отшумяват, какъвто е случая с хремата, причинена от вирус или настинка, но друг път секретирането е плод на упорити хронични заболявания като синузит, алергия към прах, полени и др. И в двата случая ни е нужно средство, което да успокоява носната лигавица, да има отбъбващо действие върху нея, да намалява секретирането и да облекчава дихателния процес. Нашият Билков спрей за нос е именно едно такова средство, позитивите от което се усещат в рамките на няколко часа, а отшумяването на проблема – в рамките на няколко дни.

В състава на спрея влизат билките гераниум /здравец и индрише/ и мента, прополис, както и етерично масло от гераниум.

Гераниумът, познат ни като обикновен здравец, индрише и още над 100 подвида, има ясно изразено капиляроукрепващо, противовъзпалително, болкоуспокоително и противоалергично действие. В ароматерапията се използва като антидепресант и стимулант на имунитета. Етеричното масло от гераниум помага да се справим с инфекциите, особено на органите на дишането и по-специално носната кухина.

Ментата осезаемо облекчава болката и всякакви други неразположения, дължащи се на спазми, стрес и нервно напрежение. Нормализира дишането, успокоява носната лигавица и подпомага организма ни в борбата му с редица възпалителни процеси и агресивни външни влияния.
Прополисът със своето ярко изразено противовъзпалително, антисептично, антивирусно, противогъбично и стимулиращо имунитета действие е прекрасно решение за справяне с всякакви възпаления на носната кухина.

Можете да пoръчате тинктурата тук .

Споделяне