Информационната зависимост – новата дрога на 21 век! ВНИМАНИЕ! Информационното претоварване може да взриви мозъка ви!

Информационните технологии буквално превзеха живота ни. Печатни, кабелни, ефирни и интернет медии бълват непрестанно новини. Социалните мрежи ни заливат със снимки, мисли, емоции, умотворения и полезни съвети. Училището подмени довчерашните разбираемо написани учебници с напудрени, претъпкани с термини техни бледи подобия, а бързо развиващите се технологии изискват да сме в час с тях, да сме информирани за техните механизмни и принципи на работа, полезността и мястото им в нашия живот. Толкова сме свикнали вече с тази информационна лавина, че дори не си даваме сметка колко щети нанася тя на нашето здраве и работоспособност.

мозъчно претоварване

мозъчно претоварване

Едва ли подозирате, че всеки от нас, от най-ранна детска възраст е заплашен от т.нар „иформационно претоварване“.  Според учени и психолози, ние се чувстваме информационно претоварени когато количеството информация, която попада в нашето полезрение, в значителна степен надвишава нашия капацитет на възприемане и осмисляне като цяло. Последствията от информационното претоварване не са за пренебрегване. Като начало започваме да изпитваме затруднения при вземането на адекватни решения дори когато се касае за чисто практични неща от нашето ежедневие. Все по-трудно се концентрираме, бързо забравяме онова, което преди малко сме чули или прочели, изпитваме чувство на обърканост и празнота, които понякога прерастват в безпомощност. Мозъкът ни се пристрастява към информационния поток и постоянно изпитва глад за нова и нова порция информация, независимо дали тя ни е потребна и би ни била от полза. Ако деактивирането на профила ви в някоя от социалните мрежи буди тревожност у вас, ако факта, че сте си забравили смартфона у дома, ви хвърля в паника, а липсата на телевизор или достъп до интернет ви изнервя неудържимо, значи вече страдате от информационна зависимост! Някои от горчивите последствия на тази зависимост са смущения или дори увреждания на централната и периферната нервна система, хронично безсъние, влошаване на зрението, сърдечно-съдови проблеми, депресивни състояния и други. По отношение на социалния ни живот информационното претоварване намалява работоспособността ни и  качеството на работата ни, обременява ни с погрешни мисловни модели и занижава интуитивността ни. Добрата новина е, че всички тези „увреждания“ са обратими и имат своето решение. За да се освободите от капана на информационната дрога е необходимо да направите основно преподреждане на приоритетите в живота си; да ограничите значително информацията, която достига до вас и да я сведете до реално необходимото количество; да отделяте повече време за срещи с приятели, за разходки сред природата и забавни занимания с любимите ви хора. Добре е също да се движите повече и не на последно място да се погрижите за здравето на мозъка си и своята нервна система. Изберете натурални билкови средства, които не само ще подобрят състоянието на тези важни органи и системи във вяшето тяло, но и ще допринесат за цялостното ви въстановяване и тонизиране.

подобрена памет

Тинктура БИСТЪР УМ

За да ви помогнем да противодействате на последствията от информационното претоварване, ние създадохме Тинктура „Бистър ум“. С уникалната си комбинация от добре подбрани и хармонично дозирани билки, Тинктура „Бистър ум“ стимулира фината микроциркулация, доброто кръвоснабдяване на мозъка и крайниците, подпомага концентрацията и подобрява състоянието на паметта. Златният корен, познат ни още като Родиола, който е основната съставка на Тинктура „Бистър ум“, не само се грижи за доброто състояние на мозъка и нервната система, но и ви предпазва успешно от депресии, меланхолия и хроничен стрес.

Споделяне