Есенно – зимният сезон е идеалното време, в което се развихрят с пълна сила грипни щамове и вирусни инфекции. Прогнозите и тази година бяха стряскащи, и твърдяха, че с настъпването на късната есен ще бъдем атакувани от над 15 вида вируси, чиято клинична картина се развива по различни, често непредвидими начини.

вирус на грип

вирус на грип

До миналата година за най-плашещо име на грипен щам се считаше „Калифорния“, известна още като Свински грип. Тази година медиите разтръбиха шумно настъпването на „Мичиган“ при това не без основание. За разлика от стандартните вирусни заболявания от респираторен характер, които отшумяват в рамките на 3 до 5 дни без особени усложнения и могат да бъдат изкарани на крак, новият грипен щам може да нанесе тежки, а понякога дори смъртоносни поражения на заразените с него. Ако имате лошия късмет да се разболеете от „Мичиган“, имайте предвид, че въстановяването може да ви отнеме между 10 и 14 дни. Боледуването е съпроводено със запушен нос, обилна хрема, която може да доведе до възпаления на синусите или да засегне очите. Неизменна част от симптомите са силно главоболие, мускулни болки, висока температура и обща отпадналост. За съжаление много често този грип протича с усложнения, които могат да засегнат сериозно белите дробове, бъбреците, да станат причина за менингити, да прерастнат в сериозни бактериални инфекции, а в някои от случаите да причинят смъртта на болния.

Новият грипен щам е особено опасен за децата, за възрастните и за хората с тежки хронични заболявания като диабет, астма и др. Тъй като грипът е непознат за имунната ни система щам, тя няма изграден имунен отговор срещу него и така тялото ни е далеч по-уязвимо и по–податливо на усложнения.

            Ваксинирането с противогрипни ваксини е доста оспорвано напоследък предвид зачестилите случаи на негативни последствия за здравето след поставянето им. Единствената сигурна опция е да стимулираме и засилваме съпротивителните сили на оргнизма с натурални, напълно безвредни и доказано ефикасни средства. Тинктура

БИЛКОВ ЩИТ – АВ

Тинктура БИЛКОВ ЩИТ – АВ


натурален Билков спрей за нос

Билков спрей за нос

„Билков щит –АВ“, уникална комбинация от над 20 билки, не само ви помага да защитите организма си от грипа и вирусните инфекции, но успява да се справи с атакуващите тялото вируси и техните негативни последствия. Ако не сте успели да се подготвите за грипните атаки и вече сте се заразили от грип или вирусна инфекция, можете да приемате тинктурата 3 пъти на ден. За облекчаване на съпътстващите симптоми можете да се доверите на Билков спрей за нос и да изберете между Спрей Здраво гърло с мента и Спрей Здраво гърло с лавандула. При наличие на последствия, засягащи белите

ЗДРАВ БЯЛ ДРОБ

ТИНКТУРА ЗДРАВ БЯЛ ДРОБ


антибактерялна

Тинктура Билков щит – Б

дробове, може да комбинирате Тинктура „Билков щит –АВ“ с  Тинктура „Здрав бял дроб“, а за да се справите с бактериалните инфекции, препоръчваме приема на Тинктура „Билков щит – Б“.

Споделяне