ВНИМАНИЕ! НЕЛЕКУВАНАТА СЕННА ХРЕМА МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ АСТМА!

Сенната хрема е един от досадните здравословни проблеми, които ни връхлитат с идването на пролетта. Времето се затопля, птичките навън пеят, всичко се раззеленява, а вие за пореден път се въоръжавате с носни кърпички и редовно отказвате разходки сред природата. Всичко това само защото страдате от хронична сенна хрема, позната още като алергичен ринит или полиноза. Последното название идва от алергията, която страдащите от това заболяване проявяват към тичинковия прашец на различни цветя и треви. На практика това е алергична реакция на организма и по-конкретно на горните дихателни пътища към всякакъв вид и тип полени. Всъщност названието „сенна хрема“ заболяването получава през 19 век от лекар, който при всяко свое влизане в плевня със сено започва да киха неудържимо.

сенна хрема

сенна хрема

Сенната хрема принципно е сезонно заболяване, което се провокира от цъфтежа на различните растения във всяка отделна климатична област, на практика това е периода от края на зимата  та чак до късна есен.

Сред основните симптоми на сенната хрема са кiхане, остър сърбеж в носа, очите, устната кухина и особено небцето, завишено секретиране, идващо от носната кухина и цялостно чувство на отпадналост. Симптоматиката на заболяването осезаемо се засилва при слънчево, сухо и ветровито време, и намалява когато е дъждовно и влажно. За съжаление обаче някои от страдащите проявяват тeзи симптомi през цялата година и те обикновено са причинени от животински косми, прах, птичи пух или пера, гъбични спори и други подобни дразнители от околната среда.

Последствията от сенната хрема моgат да са доста неприятни и понякога водят до обсострени състояния. За разлика от обикновената хрема, секретът отделян при сенната хрема се стича активно и в гърлото. Ако не се лекува навреме и по правилния начин, сенната хрема може да доведе до конюктивити, хронични синузити, бронхити, астми и други възпаления на дихателните пътища. При обострено състояние на сенната хрема може да се стигне дори и до увреждане на слуха.

тинктура чиста кръв

тинктура чиста кръв


натурален Билков спрей за нос

Билков спрей за нос

За да избегнете всички тези усложнение, обърнете внимание на проблема си навреме и преди всичко потърсете натурални природосъобразни методи на лечение. В помощ на хората страдащи от всякакъв вид хрема, включително и преди всичко в помощ на тези, които страдат от сенна хрема, ние създадохме Билков спрей за нос, който освен, че е базиран изцяло на натурални съставки, е изключително ефикасен и осезаемо облекчава пристъпите на заболяването. За да унищожите причинителите на заболяването обаче е нужно да приемате и тинктура „Чиста кръв“. Комбинацията от билки, включени в състава й, успешно прочиства кръвта от всякакви отпадни вещества, токсини и алергени, сред които са и „виновниците“ за сенната хрема.

Споделяне