Тинктурата за нормално кръвно налягане е насочена към хора с вродена, придобита или временно проявяваща се хипертония. Тя е създадена за да подпомага хората в борбата им с това неприятно и често опасно заболяване, като използва щадящия и многостранно благоприятен подход на билколечението.

тинктура нормално кръвно налягане

ТИНКТУРА ЗА НОРМАЛНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

Кръвното налягане е онова налягане, което кръвта упражнява върху стените на кръвоносните ни съдове при всеки удар на нашето сърце. Това налягане подпомага достигането на кръвта до всички части на човешкото тяло. При всеки свой удар сърцето изтласква кръвта в артериите и налягането в тях се увеличава. Когат сърцето се отпуска между две свивания – налягането намалява. Това са двете нива на кръвното налягане – горно / систолно / и долно /диастолно/. Стойностите на кръвното налягане постоянно варират в рамките на денонощието в зависимост от физическото, психическото и емоционалното натоварване във всеки момент.
Хипертонията е трайно повишаване на артериалното налягане, като диастоното надвишава 90 мм живачен стълб (Hg) и/или систолното надвишава 140 мм Hg. Причните за появата на хипертония не са изяснени напълно, но сред рисковите фактори, повишаващи възможността за отключването й са наднорменото тегло, повишената консумация на готварска сол, алкохол и мазнини, заседналият начин на живот, тютюнопушенето, емоционалното напрежение и продължителното подлагане на стрес. Понякога хипертонията може да се прояви като следствие от приема на медикамент, предписан за лечение на заболяване, от което страдаме. Тежките и безмилостни последствия от хипертонията са трайно и необратимо увреждане на сърдечно-съдовата система, опасност от сърдечен инфаркт, мозъчен инсулт, както й сърдечна и бъбречна недостатъчност. Болестта може да засегне още очите и всички други органи в тялото ни. Именно заради това профилактиката и лечението с билкови екстракти като Тинктура за нормално кръвно налягане е от изключителна важност за вашето здраве.
В състава на тинктурата влизат билки като цариче, чесън, пчелник, чубрица, бял имел, широколист живовляк, глог и бреза.
Царичето действа силно укрепващо на сърдечния мускул и на сърдечната система като цяло. Има засилено антисептично и оздравително действие.
Чесънът е незаменим помощник в борбата с хипертонията заради алицинът, който се съдържа в него и който действа отпускащо на кръвоносните съдове.
Пчелникът е мощно хипотензивно средство, което активно понижава високото кръвно налягане.
Чубрицата доказано помага за намаляване на лошия холестерол и повишаване на добрия холестерол в организма. Тя е богата на витамин В, желязо, калций и цинк, поради което действа укрепващо на сърдечно-съдовата система.
Белият имел значително понижава високото артериално налягане, действа седативно върху вегетативната нервна система и регулира хормоналния дисбаланс.
Широколистия живовляк действа тонизиращо и укрепващо на сърдечно-съдовата система. Има силно деуретично действие и активно понижава кръвното налягане.
Глогът се прилага успешно при лечението на множество сърдечносъдови заболявания като хипертония, сърдечни неврози, гръдна жаба, атеросклероза, безсъние, нервна възбуда и др.
Брезата има силно изразено деуретично действие и активно понижава кръвното налягане.

Можете да пoръчате тинктурата тук.

Споделяне