БИЛКОЛЕЧЕНИЕТО И ХОЛИСТИЧНИТЕ  ТЕРАПИИ

БИЛКОЛЕЧЕНИЕТО И ХОЛИСТИЧНИТЕ ТЕРАПИИ

Ако вникнем по-внимателно във философията на известни мъдреци, ще доловим една тънка нишка, която може да се обобщи така: „Не съжалявайте за нищо, което ви е донесло физическа болка, тъга, разочарование и т.н. Това са само „спирки“ от важното пътешествие на душите ни, облекли дрехата на плътта, за да преминават през опитностите, които се усвояват на Земята. И се радвайте, когато сте придобили опитност „в движение“ , т.е. когато не сте се отклонили от интуицията си, която е невидимият „маяк“ за човека в света на плътния план. В днешно време, когато Земята стъпи на следващото стъпало в еволюционния си път, много хора все още не го осъзнават, защото приемат само „реалност“, която могат да я забележат единствено с 5-те си сетива /сетивата, дадени ни за плътния план/.

ХОЛИСТИЧЕН ТЕРАПЕВТТова ги вкарва в дълбоки стресови състояния, както с чисто клинична характеристика, така и на ниво психо-соматична картина. За щастие, съвременната терапевтична практика /изключвам алопатичната (конвенционалната) медицина/ е с широк спектър: от лечение с природни физически субстанции до енергийни лечебни методи и терапии. Или, казано по-точно: Човечеството се върна към природните методи за поддържане на здравето, възстановяване на нарушения енергиен баланс и лечение на изявените, в следствие на това, симптоми. Разбира се, днес се прилагат и нови алтернативни практики, защото лечението търпи трансформация, също както и всичко друго, вкл. и човека. Така е и с БИЛКОЛЕЧЕНИЕТО. Ако преди десетилетия (а за българите – от древността) е било достатъчно поддържането на здравето или само с една билка за даден проблем, или с комбинации във вид на отвари (което се прави и до ден днешен), то нашите тела днес са толкова замърсени, толкова откъснати от природата и следователно – изтощени, че все повече в алтернативната лечебна практика навлиза приемът на билкови извлеци, повечето – комбинирани. Търсенето на така наречените тинктури, придобива все по-голяма популярност. Ежедневието на градския човек е много динамично, особено в големите градове. Не са малко хората, които дори и да разбират необходимостта от прием на билки за здравето си, отказват, защото според тях, отнема време, изисква съобразяване с хранителния режим, който днес често обстоятелствата ги принуждават да нарушават и др. под. Поради това, опитват с билкови таблетки, но виждат, че с тях не постигат лечебния ефект.

Като холистичен терапевт, не само аз и семейството ми ползваме билкови тинктури, но и силно препоръчвам употребата им на клиенти и пациенти. С какво тинктурите на „Билка чудодейка“ се отличават от други? На първо място – ПО КАЧЕСТВОТО! Асортиментът, който позволява покриването на широк спектър от здравни проблеми, е друго предимство.

ИМУНОСТИМУЛАНТОсвен това, със своята „Тинктура за деца“, екипът на „Билка чудодейка“ е направил крачка напред в изготвянето на билков продукт от такъв тип. Добре известно е, че повишаването и поддържането на имунитета е най-сигурният гарант за недопускане на вирусни и бактериални инфекции. Това е и приоритет за всеки съвестен родител, тъй като децата в детските ясли, градини или началното училище са във възраст, с все още неукрепнали естествени защитни реакции спрямо безбройните атакуващи ги фактори. Колкото и противоречиви да са мненията, относно ваксините, особено комбинираните, многобройните постваксинални усложнения доказаха, че е необходимо внимателно и съвестно обмисляне и подхождане към този вид медицинска практика. А да не забравяме и досадните за много родители пролетно-есенни месеци, изпълнени с т.н. в днешно време „алергени“. Обаче, дълбоката причина за честите здравословни проблеми при децата, далеч не са алергените или вирусите. Тях винаги си ги е имало. Причината е, че детският организъм няма потенциала бързо да се „препрограмира“ към съвременната изменяща се на бързи обороти външна среда /вж. Забележка/. „Тинктура за деца“ е прекрасен помощник, в процеса на физическото израстване на малчуганите, в тази обстановка и е уникална разработка на „Билка чудодейка“. Препоръчвам я на майките, които идват при мен за консултации с цел лечение на децата им по метода на д-р Бах, например. Може би по-запознаните биха се учудили – нали и едното са билки, и другото? Да, така е, но само на пръв поглед. Защото начините за извличане на лечебната енергия в дадено растение, дават и спецификата на нивата, на които тази енергия работи.

БИЛКА ЧУДОДЕЙКАСпирам вниманието на читателите и на още две тинктури: „Чиста кръв“ и „Бистър Ум“. Дълбочината на действието им и трайността от постигнатия ефект са вече доказани и от личния опит на хората, които са избрали да се лекуват или да си поддържат здравето и тонуса. Знаем, че кръвта е важният транспортьор на кислород до клетките, но и на хранителни вещества, също. Вие бихте ли хапнали прясно приготвена храна, примесена с развалена? Не! И с клетките е така. Затова тази „река“ трябва да тече чиста и без тежести, които да я затлачват и забавят. Хубавото е, че организмът ни е перфектна разумна машина, та ни спира с някоя „болест“, ако прекалим с безотговорното си отношение към него. Мозъкът, главният ни „компютър“, който постоянно е във връзка с „диригентите“- ендокринната и нервната ни системи, не би си изпълнявал ръководната роля прецизно, ако не получава природни храни, една от които са билките.

Като всеки един метод на лечение, разбира се и при употребата на тинктури винаги трябва да се има предвид СПЕЦИФИКАТА не само на проблема, който човек има, но и индивидуалността на всеки един от нас. Днес много хора искат с едно взимане на някакъв природен продукт, като с магическа пръчка да изчезнат не една, а всичките му болежки. Мили хора, това не може да стане,защото с години натрупаните „тежести“ във физическите ни тела и в психиката са задръстили и самото ни материално тяло, и фините ни тела, чиято чистота и лекота, всъщност, са ВАЖНОТО УСЛОВИЕ за състоянието на човешкото физическо тяло. Изчистването от шлаките е процес, изискващ време. Дали сме безотговорни с избора си какво и как да ядем или какви мисли сформираме, каква емоция изхвърляме и какви думи изричаме, това са все въпроси на осъзнат личен избор за начин на живот. ЕНЕРГИЯТА Е ОСНОВА НА ЖИВОТА, а точно нея все още я пилеем, докато се научим да се самонаблюдаваме и да самоанализираме сигналите, които нашата същност

Ум – Душа – Тяло ни показва.

* Забележка: Интензитетът на магнитното поле на Земята се е понижил за последните 500 години с 50% и продължава да спада. На клетъчно ниво, човешкият организъм е съвършено съчетание на физикохимически реакции, за регулярното протичане на които е необходимо планетарното магнитно поле. Без съществуването му са невъзможни клетъчните биохимични реакции! Чувствителността на клетките към минимални изменения в интензитета на магнитното поле е голяма, а това значително влияе върху пропускливостта на клетъчните мембрани. Затова днес е наложителна подкрепата на биохимичните процеси в организма чрез с билки, минерали, в комбинация с процедури, коригиращи нарушения магнетизъм.

Пожелавм Ви от все сърце: Бъдете свободни и осъзнати духом, за да сте здрави и тялом!